Semesterrejset, en solig historia!

Så kom den, dagen då tempen visade 27grader, vattnet 26, solen strålade och det blåste slalomvindar. En av få dagar under en hel säsong och som om det inte var nog, DET SKEDDE UNDER EN HEL TÄVLINGSDAG!!!

Hela gänget samlades, idel öra vid skepparmötet för instruktion om dagens äventyr. 16 lätt nervösa kombattanter från södra Sveriges alla hörn. Timo, Henrik och Oskar från Skåne, Hugo från Varberg, Pär från Växjö, Janne från Götet och framför allt framtidshoppet och rookien från Lenhovda/Haga park Krille Folkesson 14 år.

14,00 tutade startbåten för dagens första start och det stod tidigt klart att det skulle bli fajt in på mållinjen om varenda position. Åtta man i varje heat gjorde det trångt både på startlinjen och runt bojarna.

Familjen Davidssons äldre herrar Peter och Axel satte standarden i guldheaten med raketsnabba starter och bra fart ut till första bojen. Tätt efter jagade Stoffe och Anders B och Janne.

I silverheaten kämpade Peter B, Niklas och Hugo med övriga gänget för att avancera upp till guld vilket inte var någon självklarhet i den hårda konkurrensen. Junior-Krille krigade hårt med rutinerade rävar som Micke E och Christer T och visade att han kommer bli att räkna med framöver.

Efter en kortare fikapaus halvvägs in i tävlingen stack hela gänget ut igen och Stoffe tycktes ha fått i sig en bit Raketost och spikade tre raka rejs med Peter D tätt bakom vilket gjorde dagens sista guldheat helt avgörande för tävlingens utgång. Spänningen var olidlig…….

Peter D gjorde dock processen kort när han likt dagens första rejs for iväg som skjuten ur en kanon på startsträckan och den eviga tvåan Stoffe fick finna sig i att fortsatt komma tvåa. Klar trea Axel Rosén-Davidsson och lika klar fyra Anders Bergström. Övriga resultat nedan.

Tävlingen avslutades med ett tufft silverheat där Hugo Sjöberg från Varberg visade bra fart och snodde local-Niklas på heatsegern. Hugo ett framtidsnamn, nyexaminerad från surfgymnasiet i Varberg.

Stort Tack till alla seglare, till våra vänner på Surfers och till vår alldeles egen paparazzi BadJanne Lagerstedt.

Välkomna tillbaka 15-16/8
/Tävlingsledningen